Harlem Shake ve Gangnam Style dansları ile insanlar yoksa çıldırmaya mı başlıyor?

Paylaş

harlemshake gangnamstyle Harlem Shake ve Gangnam Style dansları ile insanlar yoksa çıldırmaya mı başlıyor?New York’lu DJ Baauer‘in Harlem Shake stili, son zamanların internet üzerinde en popüler olan disko parçasıdır. İlk olarak PSY’in Gangnam Style dansı ile başlayan bu sıradışı dans stilleri birçok kişi tarafından çok sevilmektedir.

Peki ama bu dans stilleri neden bu kadar çok seviliyor?

Hiç düşündünüz mü?

Acaba insanlar çıldırmaya mı başlıyor?

Öncelikle PSY’in çıkarmış olduğu Gangnam Style dans tarzı alışılmadık hareketlerle insaların ilgisini çekmiştir. PSY’in sempatik tavırları ve değişik dans figürleri insanlar tarafından hayranlıkla izlenmiştir ve bu dans stili kopyalanarak sosyal medya üzerindeki video paylaşım sitelerinde özellikle de YouTube’da bu dansın insanlar tarafından birçok değişik versiyonu yapılmıştır. PSY’in orjinal parçası ise YouTube’da izlenme rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabına geçmiştir.

PSY’in, Gangnam Style parçası daha popülerliğini yitirmeden şu günlerde yine sıradışı dans figürleri ile çok farklı bir müzik daha popülerlik kazanmaktadır. New York’lu DJ Baauer’in ‘Harlem Shake’ adı verilen bu dansı ile insanlar 30 saniyelik kısa bir video paylaşıyorlar. Müzik disko müziği şeklinde yavaş bir tempo ile başlıyor ve video da bir grup insan normal olarak işleriyle uğraşıyorlar. Ardından müzik hareketlenmeye başlıyor ve insanlar çıldırmış gibi çok sıradışı şekillerde ve değişik değişik kostümlerle dans etmeye başlıyorlar. Genellikle bu dans ve kostümlerde cinsel içerikli erotik temalar bulunmaktadır.

Harlem Shake dansının en iyisini izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki ama insanlar neden bu şekilde çılgın dans çeşitlerini seviyor olabilir?

Bunun en önemli nedeni günümüz teknoloji çağı olduğu için insanlar artık her türlü bilgiye kolayca ulaşabilmektedir. Durum böyle olunca da insanlar hayatın koşuşturmaca ve kargaşasında kendilerini eğlendirebilecek sıradışı, uçuk çok farklı şeylere ilgi duymaya başlıyorlar. Bu durum aslında insanların çok fazla sıkıntı içerisinde olduklarının ve bu sıkıntılarını bir anlıkta olsa giderebilecek sıradışı şeyler aradıklarını göstermektedir. Bu ise teknolojinin insanlar üzerindeki negatif etkilerinin sonucudur. Ama her ne olursa olsun unutulmamalıdır ki bunca teknolojik gelişme ve ilerleme insanların merak ve sıradışı şeylere ilgi duymaları ile başlamıştır. Ölçüsünü kaçırmadıkca sorun çıkmayacaktır.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review