Milli Uydu Göktürk-2 uzayda Keşif çalışmalarına başlıyor

Paylaş

milli uydu gokturk 2 300x206 Milli Uydu Göktürk 2 uzayda Keşif çalışmalarına başlıyorTürkiye olarak artık bizlerinde uzay yarışında yer alabilmesi gerçekten mükemmel bir durum. Bilgi ve Teknoloji çağında yaşadığımız şu zamanlarda uzay sektöründe söz sahibi olmak gerçekten çok önemlidir. Çünkü tüm teknolojik gelişmeler ve ilerlemeler artık uzay araştırmaları ışığında gerçekleşmektedir. Atamız’ın şu sözleri asla unutulmamalıdır.

“İstikbal Göklerdedir”

Bu söz aslında herşeyi çok güzel açıklamaktadır. Dün, ilk kez tamamen Türk Mühendislerinin yapmış olduğu Milli bir keşif uydusunun Çin’in Jiuquan Fırlatma Üssünden uzaya gönderilmesinin mutluluğu ve heyecanını yaşamaktayım.

Milli Yer Gözlem Uydumuz GÖKTÜRK-2

TÜBİTAK (TÜRKİYE BİLİMSEL ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU) kaynakları kullanılarak yapılan ilk Milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusudur.

GÖKTÜRK-2 projesine ait Proje Destekleme Sözleşmesi, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı ve TÜBİTAK UZAY-TUSAŞ İş Ortaklığı arasında 13 Nisan 2007 tarihinde imzalanmış ve 01 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

GÖKTÜRK-2 Projesi kapsamında; uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknoloji, uzman insan gücü ve alt yapı geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının gözlem ve araştırma ihtiyaçlarının milli imkan ve kabiliyetlerle karşılanması hedeflenmektedir.

GÖKTÜRK 2’den elde edilecek görüntülerin, askeri alanda istihbarat, sivil alanlarda ise tarımsal ürün analizleri, rekolte tahminleri, zirai mücadele, çevre kirliliği, doğal afetlerin neden olduğu hasarların değerlendirilmesi gibi amaçlarla kullanılacak.

GÖKTÜRK-2 Uydusu Teknik Özellikleri Nelerdir?

Yörünge : Güneş Eş zamanlı Yörünge
Yörünge Yüksekliği : ~ 700 km
Dünya Çevresindeki Tur Süresi : ~ 98 dakika
Günlük yer istasyonu Temas Süresi : ~ 40 dakika (gündüz+gece)
Global gözlem alanı kabiliyeti
Eş zamanlı görüntü aktarma kabiliyeti
Uydu Kütlesi :< 409 kg.
Görüntü Depolama Kapasitesi :> 15 Gbit
Çözünürlük :2,5 m

Göktürk-2’nin, 2013 yılına girmek üzere olduğumuz şu son günlerin Türkiye açısından en büyük gelişmelerden birisi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Göktürk-2’nin bizlere ulaştıracağı bilgiler ışığında önümüz daha açık ve net olacaktır. Teknolojik gelişmelerle birlikte evrenimizi anlama yolunda bir adım daha ileri gidebileceğimizi umuyorum.

Göktürk-2’nin Vatana ve Millete hayırlı olması dileğiyle…

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review