SEO (Search Engine Optimization) Nedir?

Paylaş
seo blocks 300x231 SEO (Search Engine Optimization) Nedir?

SEO

SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinin birleştirilmesiyle oluşturulan bir kısaltmadır.

Türkçe anlamı ise Arama Motoru Optimizasyonudur.

Açıklayacak olursak bir site sahibi olduğunuzu düşünün ve bu sitenizi arama motorlarında (özellikle Google, Yahoo, Bing v.b.) ve sitenizin sahip olduğu anahtar kelime de üst sıralara taşımanız gerekmektedir.



Pekala bu anahtar kelime denilen şey nedir ?

Anahtar kelime sitenizin konusunu ve içeriğini en iyi anlatan altın değerindeki kelime ve kelimelerdir. Örneğin ; Oyunla ilgili bir sitenizin olduğunu ve  Google’a Oyun yazınca sitenizin ilk sırada gelmesini istiyorsanız bu sizin için bir altın kelimedir. İşte SEO da bu gibi anahtar kelimelerde sitenizi rakiplerinizden sıyrılarak arama motorlarında üst sıralara taşıma işidir.

Peki ama bu SEO nasıl yapılır ?

SEO uzun yıllardır çoğu web master’ın uğraş alanı olmuştur. Tabi bu süre zarfında da SEO’ da farklı farklı yöntem ve teknikler geliştirilmiştir. Sizler için burada bu tekniklerin en önemlilerini kendi bilgi ve tecrübelerime dayanarak maddeler halinde vereceğim.

SEO ile ilgili Çok Önemli Tavsiyeler

Tavsiye 1 – SEO işinin en önemli püf noktası aslında özgün bir içerik oluşturmada gizlidir. Eğer sitenizle ilgili özgün bir kaynağınız var ise siteniz rakiplerinden sıyrılarak arama motorlarında üst sıralarda yerini alacaktır. Bu yüzden sitenize içeriğinizle ilgili internet üzerinde bulunmayan özgün makaleler ve içerikler eklemeniz gerekmektedir.

Tavsiye 2 – Diğer önemli bir konuda sitenizin tasarımının arama motorlarının beklentilerine cevap verecek şekilde olmasıdır. Sitenizin tasarımını güncel tutmalısınız. Sitenizin kodlamasında muhakkak CSS ve Web 2.0 teknolojilerini kullanmaya özen gösterin. Gereksiz kodlamalar kullanmaktan kaçının. Tablolar ya da Frame (çerçeveler) kullanmak yerine CSS ile kodlama yapın. Özellikle de Google güncel tasarıma sahip sitelere daha önem vermektedir. Bunun yanında HTML ve CSS yazım kuralları denetimini sağlayan XHTML Validator ve CSS Validator denetiminden geçmeniz gerektiğini de ekleyelim.

Tavsiye 3 H1 etiketlerini kullanmalısınız. H1 etiketleri arama motorları için çok önemlidir. Çünkü sitenizin başlığını arama motorları bu etiketleri okuyarak algılamaktadır. Diyelim ki sitenizin içeriği Oyun ve oyunla ilgili olarak arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsunuz. İşte tam bu noktada anahtar kelimenizi H1 etiketi ile site içerisinde tanıtmalısınız. Örnek kullanım olarak aşağıdaki kod’u kullanabilirsiniz.

<h1>Oyun</h1>

Bu kodlamayı algılayan arama motorları sitenizin içeriğinde Oyun kelimesinin çok önemli olduğunu anlayacaktır.

Tavsiye 4 – Anahtar kelime yoğunluğunuza çok dikkat edin. Şunu da unutmamak gerekir. Sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlayacağım diye sitenizin her yanını anahtar kelimenizle doldurmak ta uygun değildir. İçeriğin içinde ve anlamlı bir şekilde anahtar kelimelerinizi kullanmalısınız. Aksi takdir de SandBox’a düşme ihtimaliniz artacaktır. Bu ise arama motorlarından kovulmanız anlamına gelir. Dikkatli olun.

Tavsiye 5 – Meta Tag etiketlerinizi özenle hazırlayın. SEO işinde önemli olan 3 tane etiket vardır. Robots, Description ve Keywords etiketleridir. Yukarıdaki örneğimizde vermiş olduğumuz gibi bir Oyun sitemizin olduğunu varsayalım. O halde etiketlerin kodlaması aşağıdaki gibi olacaktır.

<META NAME=”robots” CONTENT=”index, follow”/>

<META NAME=”description” CONTENT=”Online Oyun Merkezi ile oyun oynamanın zevkine doyamayacaksınız”/>

<META NAME=”keywords” CONTENT=”oyunlar, oyunları, oyun oyna, oyun, yarış oyunları, zeka oyunları”/>

Buradaki kodlamaları açıklayacak olursak

Robots : Arama motorlarına hangi sayfanın nasıl index’leneceğini söyler.

Description : Sitenizin açıklamasının yapıldığı bölümdür.

Keywords : Anahtar kelimelerinizi yazdığınız kısımdır.

Tavsiye 6 – DMOZ ve diğer benzer dizinlere sitenizi kaydettirin. DMOZ, Google tarafından çok önem verilen internet üzerindeki en büyük dizindir. Bu tarz büyük dizinlere sitelerinizi kayıt ettirdiğiniz takdirde websiteniz arama sonuçlarında üst sıralara daha hızlı taşınacaktır.

Tavsiye 7 – PageRank Değeri yüksek sitelerden link alın. Özellikle sitenizin içeriğiyle ilgili PageRank değeri yüksek sitelerden link almanız çok önemlidir. Çünkü arama motorları bu sitelerde gezerken sizin sitenizin linkine rastlar ve sitenizin önemli bir site olduğunu algılayarak arama sonuçlarında ki değerinin artmasına yardımcı olur. Ancak unutulmaması gereken bir konuda link alırken karşılıklı link almamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü bu tip karşılıklı olarak link değişimlerinin faydadan çok zararı dokunacaktır.

Önerim : SEO ile ilgili daha geniş bir bilgi sahibi olmak istiyorsanız ve sitenizi üst sıralara yükseltmek istiyorsanız size önermek istediğim ürün geniş bir arşive sahip olan  SEO EFENDİSİ olacaktır. Bu ürün hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

“SEO (Search Engine Optimization) Nedir?” için tek yorum yapılmış

  1. Soldier2010 dedi ki:

    bilgi için teşekkürler ellerinize sağlık

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review