E-ticaret siteniz olsa sizce para kazanabilir misiniz?

Paylaş
e ticaret E ticaret siteniz olsa sizce para kazanabilir misiniz?

E-Ticaret Sistemleri

Çoğu zaman düşünmüşüzdür. Acaba gittigidiyor, hepsiburada, e-bay gibi sitelere sahip olsak nasıl olurdu diye? Eminim ki bilginiz yettiğince böyle bir site yapmayı bile düşünenle vardır. Pekala diyelim bilgi düzeyiniz böyle bir site yapmaya yetiyor yada sitenizi para verip birilerine yaptırdınız. Acaba gerçekten bu sitenizden para kazanabilir misiniz? O zaman devam edelim…
Sizlerden gelen maillerde çoğunlukla e-ticaret sitesi yapmak isteyip işe başlamak istediğinizi ve bu sayede gittigidiyor, hepsiburada v.b. sitelerle yarışmak istediğinizi hatta onlar kadar başarılı olacağınızı sandığınızı söylüyorsunuz.  Ancak arkadaşlar bu iş gerçekten sandığınız kadar basit değil. Gerçek olan şudur ki; Gittigidiyor, Hepsiburada ve E-bay tarzı siteler çok büyük yatırımlar ve altyapı ile oralara ulaşmışlardır.

Bu tarz sitelerin çalışma mantığı DropShipping; yani toptan fiyatına perakende satış fiyatı ile satılan ürünlerin üzerine kendi payınızı koyarak internetten satışını yapmanız ve satış sonrası komisyonunuzu almanız şeklinde çalışır. Bu uygulama sadece internette değil, fiziksel satıştada kullanılmaktadır. İnternet üzerinde bu şekilde aktif bir satış yapabilmek ve yaptırabilmek için sitenizde olması gereken bir kaç kriter bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz. Site Sahibi, Müşteri ve Ürün Sahipleri. Bunların sahip olması gereken özellikler ise şöyle sıralanabilir.

Öncelikle Siz, kendinizi e-ticaret konusunda çok iyi geliştirmelisiniz.

  • E-Ticaret Piyasasını ve Trendleri yakından takip etmelisiniz
  • Sitenizde güncellemeleri yapabilecek kadar bilgili olmalısınız
  • Müşteri ile ilgilenmeli ve yardımcı olacak zamanınız olmalı
  • Sosyal Medya araçlarını iyi kullanabilmeli ve Reklamlarınızı iyi yapabilmelisiniz
  • Sitenize güncel olarak içerik girmelisiniz
  • Herşeyden önemlisi bunları yapamıyorsanız yaptıracak kadar paranız olmalı

Kaliteli Müşterileriniz olmalı!

  • Müşteri kitleniz oluşmalı ve siteniz insanların zihinlerinde kalıcı olmalıdır.
  • Müşterileriniz sitenize güvenmelidir.
  • Hizmet ve Kaliteniz ile fark oluşturmalısınız
  • Ürünleriniz özellikle fiyat olarak piyasaya oranla cazip olmalıdır.

Ürün sahiplerinizle ilişkileriniz

  • Güvenilir toptancılar ile çalışmalısınız.
  • Ürün stoklarında problem olmamalı
  • Müşteri Memnuniyetini sağlayak kişiler olmalılar
  • Herşeyden önemlisi sizinle uyumlu ve koordineli çalışabilmelidirler.

Gördüğünüz gibi bir e-ticaret sitesi sahibiyseniz yukarıdakileride tamamlamış olmanız gerekir. İnternet üzerinde çok bilindik firmaların dışında diğer e-ticaret siteleri sizce çokmu kazanıyor? Kesinlikle Hayır!

Herkes tarafından bilinen Gittigidiyor, Hepsiburada, Markafoni v.b. sitelerin çok kazanması zaten bir tesadüf değildir. Çünkü güçlü altyapısı ve çalışanlarıyla, TV, Radyo, Gazete, İnternet, Reklam Panoları gibi reklam araçlarıyla desteklenmesi sayesinde tabi ki onlar daha çok kazanacaktır. Örneğin; bir e-ticaret sitesi açtınız ve çok çok çok ucuza ürünler satıyorsunuz. Peki ama reklamcılığa ve altyapıya para harcamadıysanız diğerleriyle nasıl rekabet edeceksiniz? Bunlar size kaliteli müşteri kitlesi oluşturacak ve sitenizin popülerliğini yükseltecektir. Diyelim ki kazayla biri sitenizi buldu ve incelemeye başladı ve bir ürünü çok beğendi. İnanın o ürünü almak için bilindik bir isim tercih edilecektir (gittigidiyor, hepsiburada v.b.). Sizin siteni sadece onlara reklam sağlamış olacak ve bu ise sizin için zaman ve emek kaybı olacaktır. Peki ama DropShipping sistemi ile kazanmak mümkün değil mi? Tabiki de mümkün, daha ileride bununla ilgilide bilgi vereceğim.

Şimdi sonuç olarak şöyle söyleyebiliriz. DropShipping sistemleri küçük girişimciler için pek mantıklı bir iş değil gibi. Size bunun yerine Affiliate Marketing sistemleriyle uğraşmanızı tavsiye ederim. Böylelikle daha kısa zamanda daha iyi sonuçlar alacaksınız. Bununla ilgili sizlere ücretsiz olarak hazırlamış olduğumuz kursa katılabilirsiniz. Sağdaki menüden GooMass ÜCRETSİZ İnternetten Para Kazanma Kursuna üye olabilirsiniz.

–> GOOMASS ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayın.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review