KOSGEB Hibe Kredisi Alın Kendi İşinizi Kurun

Paylaş

hibekrediler KOSGEB Hibe Kredisi Alın Kendi İşinizi Kurun     Herkes İnternet veya bilgisayar kullanarak para kazancak diye birşey yoktur. Bu konularda kendisinin yeterince bilgili olduğunu düşünmeyen kişiler için yapılabilecek en güzel şey belki de kendi bildikleri işi yapmaktır. Tabi kendi düşüncelerindeki işi kurabilmeleri için de bir miktar sermaye gerekmektedir. Zengin durumda olanlar için bu sorun değildir. Ancak aklında güzel bir iş fikri olup da parası olmayan ve bunu hayata geçirmek isteyen kişiler için bu bir sorun olup, bu durumda olan  bir sürü insan vardır. İşte bu gibi durumlarda devlet iş fikirlerinizi hayata geçirebilmeniz için size bazı imkanlar sağlamaktadır.

     Bu amaçla KOSGEB yani Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı görev yapmaktadır. Bu kurum kısaca Ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kurulmuştur. Bu hedef doğrultusunda KOSGEB ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla girişimci adaylarına çeşitli destekler sağlamaktadır.
    
     En son yapılan açıklama da Bakan Ergün’ün vermiş olduğu bilgilerde girişimcilik destek programı kapsamında ilk defa işyeri açacak 400 kişinin her birine 27.000 TL hibe desteği sağlanacak. 27.000 TL’nin 5.000 TL’si işletmenin kuruluş aşamasında verilecek. 10.000 TL kuruluş döneminde teçhizat, makine ve ofis donanımları için aktarılacak. Geriye kalan 12.000 TL da işletme giderlerine destek olmak amacıyla her ay 1.000 TL şeklinde ödenecek. Ancak bu hibe desteğini alabilmek için kurulacak olan işletme birinci veya ikinci teşvik bölgesindeyse toplam giderin % 40’nın; üçüncü veya dördüncü bölgesindeyse % 30’unun iş kuracak kişi tarafından karşılanması gerekmektedir. Kadın ve engelli girişimciler ise bölgeye göre % 30 ve % 20 katkıyla söz konusu olan 27.000 TL destekten yararlanarak işletmelerini kurabileceklerdir.     

    Yapılan bu son açıklamada hibe kredi sadece 400 kişi ile sınırlıdır. Ancak devlet size genelde her durumda kredi verebilmektedir. İster iş kurmak için iş kurma kredisi, ister tarım kredisi, isterseniz de hayvancılık için teşvik kredi alın. Devlet bu konuda size yardımcı olmaktadır. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için  girişimci bir arkadaşımız tarafından hazırlanmış olan Hibe Krediler Kitabı sizlere bu konuda gerekli olan tüm detayları vermekle kalmayıp aynı zamanda bu konuda danışmanlık hizmeti de vermektedir. Kitabı dikkatlice incelemenizi tavsiye ediyorum.

–> Hibe Krediler Kitabını indirmek için tıklayın

You can leave a response, or trackback from your own site.

“KOSGEB Hibe Kredisi Alın Kendi İşinizi Kurun” için tek yorum yapılmış

  1. sercanla dedi ki:

    Hibe Kredi alma konusunda bilgi bulmak gerçekten zor oluyodu. Kaynak için teşekkürler

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review