Google Motorola Mobility’i Satın Aldı. Android güçlendi

Paylaş

google motorola Google Motorola Mobility’i Satın Aldı. Android güçlendiİnternet Devi olan ve 35 Milyar Doların üzerindeki değeri ile Google geçtiğimiz günlerde Motorola’nın akıllı telefonlar ve tablet üretim alt şirketi olan Motorola Mobilitiy‘yi 12,5 Milyar Dolar gibi yüksek bir fiyata satın aldığını açıkladı. Her iki şirketten de anlaşmaya varıldığına yönelik açıklamalar yapıldı. Bu sayede Google en büyük rakibi olan Apple ile rekabetini güçlendirerek önemli bir adım atmış oldu. Bu sayede Android İşletim sistemi için de ayrı bir donanım şirketi oluşturulmuş oldu. Google’ın yeni CEO’su ve kurucu ortaklarından Larry PAGE Android iş ortağı olan Motorola Mobilitiy’nin satın alınmasının inanılmaz bir fırsat olduğunu söyledi. PAGE, bu anlaşmanın Google’ın işletim sistemi olan Android’i kullanan cep telefonları pazarını da güçlendireceğini belirtti.

Google bu hamlesiyle Android telefonlarını üreten birçok şirketinde kontrolünü eline geçirmiş oldu. Google, Motorola ile yapılan bu anlaşmanın 2011 sonuna ya da en geç 2012’de tamamlanacağını ve Android için güçlü bir donanım desteği olacak Motorola Mobilitiy’i ayrı bir birim olarak işletmek istediklerini açıkladı.

Google ayrıca Motorola dışında Samsung, LG, HTC, Sony Ericsson gibi büyük firmalara da mobil işletim sistemi sağlıyor. Her gün ortalama 550 bin Android işletim sistemli telefon aktif hale getiriliyor ve piyasa da şu an 150 milyon Android kullanan akıllı telefon bulunuyor. Motorola Mobility anlaşmasından sonra bu yükseliş hızlı bir şekilde artacaktır. Google’ın Açık kaynak yazılım desteği sayesinde Android cep telefonları ile cep telefonu piyasası da bir hayli kızışacaktır. Merak konusu olan Google’ın bu atılımına karşılık önümüzdeki günlerde rakipleri nasıl bir hamle yapacaklar ?

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review