Facebook Hisseleri 30$ üzerine çıkar ve yükseliş başlar

Paylaş

facebook hisseleri deger kazaniyor Facebook Hisseleri 30$ üzerine çıkar ve yükseliş başlarFACEBOOK

Geçtiğimiz yıl Dünya’nın en büyük Sosyal Ağı olan Facebook, bir ilke daha imza atarak borsaya açılmıştı. İlk aylarında borsada beklenildiği başarıyı yakalayamayan Facebook kurucusu ve CEO’su Mark ZUCKERBERG bu durumdan pek hoştun değildi. Ancak nihayet 2013 yılı itibari ile borsada işler Facebook açısından düzelmeye başladı gözüküyor. 2012’nin son aylarında Facebook hisseleri yükselişe geçti ve yükseliş halen devam ediyor.

NASDAQ  (National Association of Securities Dealers Automated Quotations)’ın 10 Ocak 2013 seansında yüzde 4’lük bir artışla 31.72 dolardan kapatan Facebook bu sayede önemli bir gelişme kaydederek yatırımcılarını sevindirmeyi başardı. Facebook hisseleri son 6 aydaki en yüksek rakamına ulaşması da ayrı bir başarıdır.

Facebook geçtiğimiz aylarda göstermiş olduğu performans ile yükselişin sinyallerini vermişti. Eylül ayındaki 17 dolara düşüşün ardından Kasım ayını 21 dolar ile başlayarak 28 dolara kadar çıkarışı ile yatırımcılarını sevindirmeye başlamıştı.

facebook nasdaq list Facebook Hisseleri 30$ üzerine çıkar ve yükseliş başlar

Facebook’un 15 Ocakta yapılacak olan tanıtım toplantısının bu yükselişteki payı büyüktür. Bu toplantıda yeni bir ürün tanıtmayı düşünen Facebook hiç bir şekilde ipucu vermemektedir. Bakalım kullanıcıları ne gibi bir sürpriz bekliyor.

Facebook’un geçtiğim üç aylık süre zarfındaki bu yükselişinde kendi gelirlerini arttırma politikalarının yanında destek veren firmalarında yürütmüş oldukları stratejilerde yatmaktadır. ABD’li yatırım bankası olan Morgan Stanley gibi büyük yatırımcılarda halka arz sürecinde Facebook’a bir süredir her kanaldan yardım etmektedir. Küçük ve büyük tüm yatırımcılar teşvik edilmektedir.

Facebook bu ayın sonunda 2012 yılına ait dördüncü çeyrek raporunu yayınlayacak. 15 Ocak’ta yapılacak olan toplantı ve ardından gelecek rapordan olumlu tepkiler alırlarsa Facebook kurucusu Zuckerberg ve ekibinin şirket hisselerinin 38 doları aşması bekleniyor.

Facebook borsaya adım attığından beri inişli çıkışlı bir süreç yaşamaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki Facebook günümüzün en önemli ve en gelişmiş sosyal ağ aracıdır. Bu aracı doğru kullanarak yatırım yapacak kişilerin kaybetmekten ziyade kazanacağı aşikardır.

Sadece Facebook gibi bir sosyal ağ sadece borsada değil aynı zamanda reklam ve tanıtım sektörlerinde de birçok kişiye kazanç kapısı oluşturmaktadır. İçerdiği reklam stratejileri sayesinde birçok yerli ve yabancı şirkete hatta bireysel kullanıcılara bile para kazandırmaktadır. Bununla ilgili olarak daha önceki yazılarımızda Facebook’u kullanarak nasıl para kazancı oluşturabileceğinize değinmiştik. İnternet Kazanç Rehberi sitemizin önceki yazılarından okuyabilirsiniz.

 

<<< Facebook kullanarak nasıl para kazanacağınızı öğrenmek için tıklayın >>>

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Yorum Gönder

*

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review